Hemsidor

Vad är en bra hemsida?

Det som passar en verksamhet kan vara helt fel för en annan. Dessutom så förändras omgivningen och verktygen och det går trender i hur en hemsida ska se ut.

Här kommer några punkter som man behöver ställa sig innan man sätter igång.

 • Vilket budskap och vilken känsla vill jag förmedla.
  Det gäller att ha klart för sig vad det är man säljer eller kan erbjuda och att tänka på att hemsidan ska spegla detta. Erbjuder man en produkt är designen på sidan viktig för att kunna visa upp bilder på produkten på ett attraktivt sätt. Erbjuder man i stället tjänster så är det extra viktigt att kunna beskriva tjänsten och att det är lätt för kunden att förstå och hitta det man erbjuder.
 • Vilken är min målgrupp.
  Vill du nå ut till alla eller rikta dig till en exklusiv grupp? Riktar din sida sig till privatpersoner eller företag? Män eller kvinnor? En sida som riktar sig till ungdomar kanske inte uppfattas som lika tilltalande för en pensionär.
 • Hur mycket tid vill och kan jag lägga ner på underhåll på min sida.
  Det är lätt att bli för ambitiös när man skapar sin sida utan att tänka på att det kräver sin tid att underhålla och att uppdatera.
  Det är också olika lätt eller svårt beroende på vilket verktyg och vilka extra tillägg man använder. Det är mycket viktigt att informationen på sidan är aktuell och uppdaterad. Jag hjälper er att hitta rätt utefter era behov.

Vad kostar en hemsida?

Det är som att fråga sig “Hur långt är ett snöre?”

Många erbjuder hemsidor billigt till fast pris men då blir man oftast bunden i ett abonnemang som i slutändan kan kosta ganska mycket.

Det pris ni får av mig är specificerat utefter de behov ni har och när hemsidan sen är klar så är det er egen som ni kan hantera och administrera som ni vill. Självklart kan ni återkomma till mig om ni behöver mer hjälp eller teckna ett serviceavtal men ni är inte bundna av ett abonnemang eller tvingade att be mig om hjälp för minsta uppdatering.

Om du vill ha hjälp med en hemsida under 5000 kr så får du antingen göra den själv eller ta hjälp av någon vän. Fundera över vad din egen tid är värd. För det tar tid och kanske är det mest kostnadseffektiva ändå att ta professionell hjälp så det blir rätt från början.

Kontakta mig för en timmes fri konsultation.

Vad behöver jag för att komma igång?

Till din hemsida behöver du en domän. En domän är webbadressen till din sida som slutar på .se, .com .nu . org etc. Det lättaste sättet att skaffa en domän är att ansluta sig till ett webbhotell. Det finns många webbhotell med olika tjänster som är olika lättnavigerade.  Några  av dessa är  Surftown, One.com, Loopia, FSData. Vilket webbhotell man behöver beror på vilka behov man har.

Om du använder en tjänst för att skapa en egen hemsida ingår det ofta en möjlighet att köpa och ansluta en domän. Då behöver man inget ytterligare webbhotell.

Sök på webbhotell för att hitta det ni behöver eller återkom till mig så hjälper jag er att hitta rätt.